Zesde loop van het Huis & Hypotheek Ommerlander Loopcircuit is de 12e RABO Ekensteinloop Appingedam op zaterdag 19 oktober 2019 op het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam. De loop is na Stedum, Middelstum, Loppersum, Ten Boer en Uithuizermeeden de afsluiting van het seizoen 2019 van het circuit.
Ingeschreven kan worden van 12.00 tot 13.30 uur in 't Schathoes op het landgoed. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking van de loop en van de klassementen van de diverse leeftijdsklassen over het gehele seizoen. Tevens ontvangen de deelnemers aan (inclusief de RABO Ekensteinloop Appingedam) minimaal vijf van de zes lopen over het gehele seizoen een attentie.
Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het landgoed (alleen te bereiken via afslag Tjamsweer) en in de linker berm van de Albedaweg/Rijksweg afslag Ekenstein. Let hierbij op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

De wedstrijdlopers lopen twee rondes van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit één of twee rondes van vijf kilometer. De start is om 14.00 uur voor 't Schathoes. De route die de deelnemers volgen gaat richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed Ekenstein opgelopen. Voorbij de Borg en de vermaarde bult van het landgoed Ekenstein gaat het naar de dierenweide. Hier wordt het bospad gevolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. Na passage van `t Schathoes lopen de deelnemers naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Vervolgens keert men terug bij start/finish via het parkeerterrein. Voor de deelnemers is er na de finish een verfrissing en herinnering.

De organisatie, bestaande uit alle organisaties van de voorgaande lopen, nodigt deelnemers en toeschouwers uit om de 12e RABO Ekensteinloop tot een groot succes te maken.

 


 

 

© 2020 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com