Op het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam werd het seizoen 2019 van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit stijlvol afgesloten. De 181 deelnemers maakten er samen met de aanwezige toeschouwers een mooi spektakel van.

In de ochtenduren was de organisatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de voorgaande lopen in Stedum, Middelstum, Loppersum, Ten Boer en Uithuizermeeden, bezig het parcours, start/finish gebied en de inschrijving in orde te krijgen voor de finaleloop. Het was een gezellige drukte in 't Schathoes op het mooie landgoed in Appingedam. Een voorrecht om hier te gast te mogen zijn. Het parcours moest door werkzaamheden enigszins worden aangepast.

Om 14.00 uur klonk het startschot. De deelnemers kregen te maken met een mooie ronde rond en door het landgoed. Na afloop werd het parcours alom geprezen om zijn veelkleurigheid in deze herfstperiode. Gerard Vos uit Appingedam was in zijn thuishaven veruit de beste heer van het deelnemersveld. In 34:56 snelde hij de twee rondes van vijf kilometer af. Wouter Dijkstra uit Zuidwolde moest iets meer dan een minuut toegeven op de Damster. De uit Leens afkomstige Gerben Vermeij arriveerde als derde heer terug bij start- en finish voor 't Schathoes.

Bij de dames stond geen maat op Annemarije Souer. De Bedumse noteerde een tijd van 42:46 over de tien kilometer. Petra Faber uit Veendam had een halve minuut meer nodig om deze afstand af te leggen. Christien Koning (Groningen) was de derde dame die de Ekensteinloop wist te volbrengen.

Finn van Pijkeren (Middelstum) en Sariena Evertsz (Emmer Compascuum) waren de snelste heer en dame in de trimloop over vijf kilometer. Klaas Sminia uit Woltersum was de gelukkige winnaar van de verloting van de waardebon van vijfenzeventig euro van sponsor Sporthuis Mossel te Appingedam.

De uitslagen van de diverse leeftijdsklassen Ekensteinloop zijn te lezen op www.uitslagen.nl of via de website van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, www.ommelanderloopcircuit.nl.

Na afloop werden ook de prijswinnaars van hun leeftijdsklasse over het gehele seizoen in het zonnetje gezet. De overall-winnaars bij de heren en de dames waren respectievelijk Karel Edens (Groningen) en Simone Binnema (Eenrum). Tevens werden alle vrijwilligers en sponsoren bedankt.

Tussendoor werd afscheid genomen van Jannes Klaassen. Hij was de afgelopen jaren als fotograaf aan het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit verbonden. Ook speaker Jan Kooistra kondigde op emotionele wijze aan dat de Ekensteinloop 2019 zijn laatste optreden voor het circuit was. Beiden werden door de organisatie bedankt voor hun inzet.

De organisatie kan, ook gelet op de vele positieve reacties, terugzien op een geslaagde editie 2019 van het populaire loopcircuit.

 

- uitslagen Ekensteinloop, zaterdag 19 oktober 2019
- foto's Ekensteinloop, zaterdag 19 oktober 2019, deel 1
- foto's Ekensteinloop, zaterdag 19 oktober 2019, deel 2
-
foto;s Ekensteinloop, zaterdag 19 oktober 2019 door Harriët Koning

 

 


 

 

© 2020 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com