De zestiende editie van de Hippolytusrun was een groot succes. Tweehonderd en tweeëntwintig deelnemers maakten er samen met het aanwezige publiek een mooi festijn van. De jeugdloop in de vorm van een sponsorloop mocht zich ook in een goede belangstelling verheugen. Voeg daarbij nog eens het schitterende weer en alle ingrediënten voor een geweldige hardloopavond waren aanwezig. De organiserende actieve ijsvereniging ijsbaan Middelstum kan terugkijken op een geslaagde avond.

De seniorenloop met afstanden van vijf en tien kilometer werd weggeschoten door de bekende marathonschaatsster Daniëlle Bekkering uit Den Ham die zelf ook met succes deelnam aan de tien kilometer wedstrijdloop en na afloop de prijsuitreiking verzorgde. De trimloop over vijf kilometer werd het snelst afgelegd door Merwin Dollison uit Winsum en Christien Koning uit Groningen.

De wedstrijdloop kende in Maurice Smit uit Delfzijl en Eva Koopman uit Groningen uitstekende overall winnaars. De atleet uit Delfzijl was in de Heren klasse natuurlijk ook de winnaar in een tijd van 35 minuten en 59 seconden. Gerben Vermij (Leens) deed een halve minuut langer over de tien kilometer en Jorn Lemmen uit Groningen tekende voor de derde plaats.
In de Heren 40+ klasse was het Tonnie Knigge uit Onstwedde die van zich deed spreken met de hoogste trede op het erepodium. Marcel Stoffers uit Appingedam werd tweede gevolgd door Kantster Remco Oost.
De Heren 50+ klasse kende in Klaas Brouwer een uitstekende winnaar. Siemon Hinrichs uit Delfzijl wist de Zuidbroekster nog het langst bij te houden. Kor Blaauw (Appingedam) eindigde op een eervolle derde plaats.
Mooi was ook de strijd in de Heren 60+ klasse. Menno Fritsma uit Groningen kwam met een voorsprong van een kwart minuut op stadgenoot Karel Edens over de finish op het ijsbaanterrein te Middelstum. De fries Jasper Keizer uit Sint Annaparochie moest bijna twee minuten toegeven op de zilver medaillewinnaar.

In de Dames klasse dus een overwinning voor Eva Koopman uit Groningen. Zij liep de tien kilometer in een tijd van éénenveertig minuten en één seconde. Meer dan vier minuten bedroeg de voorsprong van de Groningse op haar stadgenoot Jorijn Hornman. Vervolgens keerde Femke Veldman (Delfzijl) drie minuten na Hornman terug bij de finish.
Bij de Dames 40+ was het de marathonschaatsster Daniëlle Bekkering die de overwinning voor zich opeiste. De sympathieke inwoonster van Den Ham die in het verleden onder andere al twee keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weisensee wist te winnen liet Elise Kool uit Loppersum ruim twintig seconden achter zich. Mia Hut (Winsum) moest op haar beurt bijna zes minuten toegeven op Bekkering.
De dames 50+ kenden in Frouk van Dijken uit Loppersum een goede winnares. Precies vier minuten bedroeg haar voorsprong op de nummer twee, Anneke Krijger uit Uithuizermeeden. Grietje Dijkmans meldde zich op de derde trede van het erepodium.

IJsvereniging ijsbaan Middelstum toonde zich na afloop een tevreden organisator. De vereniging spreekt van een zeer geslaagde zestiende editie van de populaire Hippolytusrun. Volgende loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit is de Minimarathon te Ten Boer op maandag 11 september aanstaande.
 

- uitslagen Hippolytusrun woensdag 14 juni 2017
- foto's Hippolytusrun 14 juni 2017, deel 1
foto's Hippolytusrun 14 juni 2017, deel 2

 


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com