Gepubliceerd 12-10-2017:

Eindherinnering van Kadootje Opmaat

Jaarlijks is het zoeken naar een geschikte eindherinnering. Deze keer kwam binnen het bestuur van de Stichting Ommelander Loopcircuit het idee om een geschenk te leveren door Kadootje Opmaat ter sprake. Kadootje Opmaat is een cadeauwinkel in het centrum van Bedum (Grotestraat 18). In de winkel werken mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt een breed assortiment aan originele, mooie en vaak handgemaakte geschenken aangeboden. Veel van de artikelen zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking die wonen en/of werken bij ’s Heeren Loo te Bedum.

Een idee dat door de alle bestuursleden direct werd omhelst. De organisatie is met Kadootje Opmaat in gesprek gegaan over de mogelijkheid de eindherinnering te leveren. Kadootje Opmaat heeft voor het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit een unieke eindherinnering gemaakt. Daarmee krijgen de deelnemers die aan minimaal vier lopen hebben meegedaan (inclusief de laatste loop) in Appingedam een prachtig aandenken.

Kort voor de uitreiking gingen we op bezoek bij Kadootje Opmaat en spraken daar met Kim Jansen uit Ten Boer. Zij is één van de mensen die zich met het inpakken van de geschenken heeft beziggehouden. Ze geeft trots aan dat het een mooie, niet moeilijke opdracht was waaraan met veel plezier is gewerkt. Begeleidster Gerri Kooi geeft aan dat de bekers bij vestiging Op Palet te Zuidwolde door de keramiekgroep zijn gegoten, gebakken, beschilderd, geglazuurd en opnieuw zijn gebakken. Iedere beker heeft zijn eigen afbeelding en vormt daarmee een uniek exemplaar. Vervolgens zijn de mokken in de winkel te Bedum aangevuld met snoepgoed in een mooi mandje verpakt en voorzien van een feestelijke verpakking. Er is in totaal ongeveer twee maanden door afwisselend vier personen aan de levering van de honderdvijftig geschenken gewerkt. Op de vraag of er misschien snoepgoed in de monden van de inpakkers is verdwenen, antwoord Kim heel beslist “echt niet, zeker weten”! Ze laat verder weten dat er in de winkel nog veel meer geschenken te koop zijn. Ze noemt onder andere geboorteklompjes en geboortetaarten , ja echt taarten!

De Stichting Ommelander Loopcircuit is blij op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen en Kadootje Opmaat van dienst te kunnen zijn. Kadootje opmaat was blij met de opdracht. Een win-win situatie dus.

Het ziet er goed uit, de eindherinneringen. Opmaat kan trots zijn.

Trots toont Kim Jansen het uiteindelijke resultaat van twee maanden inspanning van haar en haar collega's bij Kadootje Opmaat

 

Gepubliceerd 20-05-2017:

Het is niet gebruikelijk dat er in een vroegtijdig stadium al mededelingen worden gedaan over de (herkomst van de) eindherinnering, welke wordt uitgereikt aan deelnemers die aan minimaal vier van de vijf lopen van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit hebben deelgenomen. Dit jaar maakt de organisatie daarvoor graag een uitzondering.

De organisatie is met Kadootje Opmaat in gesprek gegaan over de mogelijkheid de eindherinnering te leveren. Kadootje Opmaat is een cadeauwinkel in het centrum van Bedum (Grotestraat 18). In de winkel werken mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt een breed assortiment aan originele, mooie en vaak handgemaakte geschenken aangeboden. Veel van de artikelen zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking die wonen en/of werken bij ’s Heeren Loo te Bedum.

Kadootje Opmaat maakt voor het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit een unieke handgemaakte eindherinnering. Daarmee krijgen de deelnemers die aan minimaal vier lopen hebben meegedaan bij de laatste loop in Appingedam een prachtig aandenken. Bovendien is Kadootje Opmaat blij een opdracht gekregen te hebben waarmee de medewerkers ongeveer twee maanden aan de slag zijn. Mooi om op deze manier je maatschappelijke betrokkenheid te kunnen tonen en elkaar van dienst te kunnen zijn. De mensen van Kadootje Opmaat storten zich inmiddels met veel enthousiasme op het vervaardigen van de eindherinneringen. Wat dat is, houdt de organisatie nog even voor zich. Richting de laatste loop volgt nadere informatie.

Alle reden dus om mee te doen aan minimaal vier van de vijf lopen van het loopcircuit. Heb je in Stedum niet meegedaan start dan in Middelstum.


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com