Maurice Smit en Jorijn Hornman winnen 16e Steemer Omloop.

De 16e Steemer Omloop, de eerste loop van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit is een groot succes geworden.  De lopers konden zich inschrijven in het clubgebouw Moarstee van IJsvereniging ijsbaan Stedum. De wedstrijd en recreatieve loop werden onder wisselende weersomstandigheden gelopen door de 177 deelnemers met warm en broeierig weer.

Bij de vorige editie van de Steemer Omloop werden de laatste lopers nog getrakteerd op een hagelbui. Er werden dit jaar redelijke tijden gelopen. Begeleid door een waterig zonnetje en een lekkere temperatuur werd er door en rond Stedum de vijf of tien kilometer gelopen. Voorafgaande aan de loop ging de basisschooljeugd van start voor hun rondjes door het dorp. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa`s en oma`s werd er fanatiek gelopen en na afloop was er een medaille en drinken als beloning.

Om 17.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door Rien Vis, een Stedumer die vele ongemakken met zijn lichaam heeft gehad en elke keer weer met positieve zin doorgaat met het gene dat hij nog wel kan. Helaas was onze vaste speaker Jan Kooistra verhinderd maar Fokko Smit uit Stedum nam de honneurs waar bij het volgen van de wedstrijd en recreatieve loop en presenteerde op eigen wijze de prijsuitreiking.

Bij de tien kilometer senioren kwam Maurice Smit uit Delfzijl als eerste over de finish, gevolgd door Gerard Vos uit Appingedam. Als derde eindigde Gerben Vermij uit Leens. Bij de dames senioren werd er fel gestreden om het hoogste schavot. Het was Jorijn Hornman uit Groningen die als eerste de eindstreep bereikte gevolgd door Femke Veldman uit Delfzijl en Anita van Bergeijk uit Oldenzijl.

Bij de heren 40+ werd Tonnie Knigge uit Onstwedde eerste. Hij werd gevolgd door Marcel Stoffers  uit Appingedam en Remco Oost uit Kantens die derde werd. Bij de heren 50+ kwam Simon Hinrichs uit Delfzijl als eerste over de finish, gevolgd door Klaas Brouwer uit Zuidbroek en Henk Por uit Groningen. Bij de heren 60+ was het Jasper Keizer uit Sint Annaparochie die als eerste terugkeerde in de haven van Stedum gevolgd door Roelof Berends uit Oudeschip en de Groninger Henk Smit.
Bij de dames 40+ vierde Elise Kooi uit Loppersum de overwinning gevolgd door Desiree Winterwerp uit Assen en Carla Frankruiter uit Bedum. Bij de vrouwen 50 + werd Gonny Houtman uit Winsum eerste, gevolgd door Ans van der Meer uit Garrelsweer. Tineke Weites uit Siddeburen kwam als derde over de finish.

Bij de vijf kilometer kwamen Gwenda Vasse en Mark van Ginkel als winnaars over de finish en gingen met een Knol’s notenkoek naar huis.

De organisatie van de Steemer Omloop bedankt iedereen voor zijn of haar inzet en hoopt u weer te zien volgend jaar bij de 17e editie van de Steemer Omloop.

 

-Uitslagen Steemer Omloop 13 mei 2017
-
Foto's Steemer Omloop 13 mei 2017


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com