Het Ommerlander loopcircuit wordt op zaterdag 21 oktober 2017 vervolgd met de tiende Rabo Ekensteinloop. De inschrijving vindt plaats van 12.00 uur tot 13.30 uur in het Schathoes, locatie Ekenstein. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan deelnemers die (inclusief de Ekensteinloop) aan vier of vijf lopen van het Ommerlander loopcircuit hebben deelgenomen. De Ekensteinloop kent geen jeugdloop.

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Ekenstein (het terrein is alleen te bereiken via afslag Tjamsweer) en in de linker berm van de Albedaweg/Rijksweg, afslag Ekenstein. Verkeersregelaars zullen de deelnemers begeleiden naar de parkeerplaatsen. De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit èèn of twee keer de ronde van vijf kilometer. De route is iets gewijzigd. De start is om 14.00 uur op de toegangsweg naar 't Schathoes. De route die de deelnemers volgen is richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed Ekenstein opgelopen en gaat de route langs de oprijlaan van de Borg op en neer. Via de vermaarde bult en de vijver gaat het naar de dierenweide. Hier wordt het bospad vervolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. De lopers passeren vervolgens `t Schathoes naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Dan terug naar de start/finish via het parkeerterrein waar een verfrissing en een herinnering zullen worden aangeboden.

De Ekensteinloop is de laatste loop van het Ommerlanderloopcircuit. In enkele leeftijdscatagorien is er nog volop strijd om de eindoverwinning. Hopelijk zijn de weergoden de organisatie evenals in voorgaande jaren tijdens de Ekensteinloop goed gezind. De Ekensteinloop is een loop in een schitterende omgeving die voor hardlopers niet in de agenda mag ontbreken. Waar kom je zoveel natuur tegen en moet je strijden tegen jezelf als je de beroemde bult van Ekenstein neemt in een tempo die je zelf het prettigst vindt, De vette vriendelijke zwijnen in het bos en de paden dwars door een prachtig landschap zorgen er samen met de route langs het Damsterdiep voor dat er terecht gesproken kan worden van een unieke loop.

Speaker Jan Kooistra zal zorgen voor de morele ondersteuning van de deelnemers. Fotograaf Jannes Klaassen zal het gebeuren vastleggen op de gevoelige plaat. Abe Kampen, Peter Slager, Meindert Sterenberg, Jeanet Edelkoort en Gerben Koopman verzorgen de tijdregistratie en de uitslagverwerking..

De organisatie van het Ommelander loopcircuit nodigt alle deelnemers en toeschouwers uit om de tiende Ekensteinloop tot een groot succes te maken.

 


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com