Datum: woensdag 14 juni 2017
Inschrijven: van 18.00 uur tot 19.00 uur in clubhuis ijsbaan Middelstum, Korenlaan 1 te Middelstum
Start jeugd: 19.00 uur
Start senioren: 19.30 uur

IJsvereniging IJsbaan Middelstum is niet alleen tijdens de schaarse winterperiodes in ons land actief maar laat ook in andere jaargetijden van zich horen. Zo wordt onder andere op woensdag 14 juni 2017 voor de zestiende keer de Hippolytusrun georganiseerd. De run is na Stedum de tweede loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. De voorbereidingen zijn in volle gang.

De afgelopen jaren werd het startschot door vele bekende marathoncracks gelost. Zo stonden onder andere Elfstedenheld Jan Uitham, de winnares van de laatste Friesche Elfstedentocht Klasina Seinstra, meervoudig Nederlands kampioen marathonschaatsen Lammert Huitema en de in onze regio bekende Bedumse Jolanda Langeland, winnares van de natuurijsklassieker Holland Venetiëtocht in 2012, al eens aan het startkanon. Ook dit jaar is de vereniging er weer in geslaagd een bekende marathonschaatsster naar Middelstum te halen voor het startschot, namelijk Daniëlle Bekkering. De inwoonster van Den Ham, o.a. winnares van de Alternatieve Elfstedentochten op de Oostenrijkse Weissensee in 2009 en 2010, zal ook de prijsuitreiking voor haar rekening nemen. Tussendoor zal Bekkering, tegenwoordig ook in het hardloopwereldje actief, zelf deelnemen aan de run.

Jaarlijks mag de Hippolytusrun in Middelstum rekenen op meer dan tweehonderd deelnemers aan de tien en vijf kilometer. De route door en rond het dorp Middelstum wordt door de deelnemers over het algemeen erg gewaardeerd omdat het zo afwisselend is. Ook de toeschouwers weten de Hippolytusrun altijd goed te vinden. Op het ijsbaanterrein is het goed toeven tijdens de run en ook aan het parcours is de support immer goed te noemen.

Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers via de Korenlaan, Ploegersweg, Coendersweg, Groensingel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein. De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer gelopen wordt of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd. De ijsvereniging hoopt er samen met de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van te maken in Middelstum.


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com