Op zaterdag 13 mei organiseert IJsvereniging Stedum de 16e Steemer omloop. Het is de eerste loop van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit 2017.

Er worden twee rondes van vijf kilometer gelopen door de wedstrijdlopers en recreanten. Voor de recreanten is het ook mogelijk om één ronde te lopen.
De start is op het haventerrein. De route gaat over de Molenstraat, Hoofdstraat, Lopsterweg, Sien Jensema horn, Borgweg, Borglanden, Hilmaarweg, de Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, G.A.Reinderspad terug naar het Haventerrein. De genoemde wegen zullen voor alle overige verkeerdeelnemers afgezet worden van 16.00 uur tot 18.15 uur.

Om alles in goede banen te leiden worden automobilisten, vanaf het moment dat zij Stedum binnenrijden, door verkeersregelaars begeleid naar het parkeerterrein (voormalig voetbalveld). Vanaf hier kunnen de deelnemers naar de inschrijving in "Moarstee", clubgebouw van de IJsvereniging Stedum, bij het haventerrein lopen. Hier kan eventueel ook worden omgekleed.

Inschrijving is mogelijk van 15.00 uur tot 16.30 uur. De start en finish zijn op het haventerrein. Voor de basisschooljeugd zijn er jeugdlopen, verdeeld over 3 categorieën, aanvang 16.00 uur. Inschrijving jeugd van 15.00 tot 15.45 uur.

De wedstrijdlopers en recreanten zullen om 17.00 uur worden weggeschoten door een plaatselijk bekende Steemer. Direct na het passeren van de finish is er fruit, water, bouillon voor deelnemers. De kantine van “Moarstee“ is deze dag open voor een hapje en een drankje . De organisatie en vrijwilligers van de Steemer omloop nodigen alle lopers en toeschouwers uit om de 16e Steemer omloop tot een groot succes te maken. Tot zaterdag 13 mei 2017.
Voor inlichtingen of vragen kun je contact opnemen met Peter Slager, telefoon 0596-551972 of e-mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com