In de afgelopen, stille, maanden hebben we niet stil gezeten. Net als iedere winter wordt er weer veel voorbereid voor het nieuwe seizoen, maar wat is er zoal gebeurd in de afgelopen maanden? 

Afscheid nemen

In februari kregen we het nieuws dat onze trouwe partner en sponsor Lopers Company zou gaan stoppen met hun activiteiten. Bijzonder jammer, vooral voor de mensen achter de Lopers Company winkel. Het Ommelander Loopcircuit is daardoor niet alleen een sponsor kwijtgeraakt, maar ook een fijne en betrouwbare partner. De mensen achter Lopers Company Groningen, Henk en Tallina, hebben ons loopcircuit vele jaren een warm hart toegedragen en ons ondersteund op vele vlakken en dat zullen wij nooit vergeten. Wij wensen Henk en Tallina dan ook het allerbeste voor de toekomst.

Een andere opvallende wijziging binnen het Ommelander Loopcircuit is het vertrek van de Bedumer Bosloop. De organisatie van de bosloop heeft te kennen gegeven dat, gezien de terugloop in het aantal deelnemers, het niet meer verantwoord is om door te gaan met de organisatie. Bij deze wil ik de organisatoren die door de jaren heen de bosloop hebben georganiseerd bedanken voor hun inzet en de mooie evenementen die we rondom de Bedumer Bult hebben mogen meemaken.

Na vele jaren trouwe dienst, heeft Wim Zijlema vorig jaar aangegeven het fotograferen niet meer te kunnen combineren met zijn studie in Nijmegen. We hebben tijdens de Ekensteinloop op gepaste wijze afscheid genomen van Wim en bedanken hem nogmaals voor al die jaren maken van de mooie (actie)foto’s.

Sponsornieuws

Na al het nieuws over het “vertrekken van..” is er ook nieuws te melden over mensen en bedrijven die zich hebben aangesloten bij het Ommelander Loopcircuit.

We zijn blij dat we Huis en Hypotheek als nieuwe hoofdsponsor kunnen aankondigen. De mensen achter Huis & Hypotheek dragen de sport en de initiatieven die daarvoor genomen worden een warm hart toe. We kunnen dan ook mededelen dat Huis en Hypotheek en het Ommelander Loopcircuit een overeenkomst zijn aangegaan voor een periode van drie jaar.
De meest opvallende wijziging hierbij is dat het loopcircuit in ieder geval de komende drie jaren als “Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit” door het leven zal gaan. We heten Bert en zijn mensen van harte welkom bij het loopcircuit.

Daarnaast verwelkomd het loopcircuit de Document Solution Groep (DSG) als sponsor. DSG uit Haren is met ingang van 2017 de printersponsor van het loopcircuit en heeft in die hoedanigheid een nieuwe Kyocera laserprinter aan het loopcircuit ter beschikking gesteld. De nieuwe printer wordt binnenkort door Hans Wubbolts van DSG aan het loopcircuit overhandigd. Ook Hans heten we van harte welkom bij het loopcircuit.

Een nieuw, maar bekend gezicht

Een oude bekende keert terug op het nest, namelijk Jannes Klaassen. Jannes heeft jaren geleden al vele foto’s voor het circuit gemaakt en keert nu terug als fotograaf bij het circuit. Jannes, van harte welkom en prachtig dat je deze klus weer op je wilt nemen! Jannes is een fotograaf die niet alleen maar plaatjes wil maken, maar ook heel graag een verhaal wil vertellen met zijn foto’s. Foto’s die vooral veel sfeer bevatten. 

Media

De samenwerking met de Ommelander Courant, die vorig jaar gestart is, wordt ook dit jaar voortgezet. Er zijn goede afspraken gemaakt over het drukwerk en de advertentiepagina’s in de Ommelander Courant voorafgaand aan elke loop. Beide partijen zijn zeer tevreden over de resultaten.

Tijdregistratie

Ons timingteam verzorgt de tijdregistratie bij de lopen van ons eigen circuit. Daarnaast worden zij ook door diverse externe organisaties gevraagd om de tijdregistratie te verzorgen. Het timingseizoen is op 25 maart gestart bij de AstreaRun. Daarna volgde de RaitdaipRun in Sauwerd op 1 april. Na de testdag op 10 maart en beide genoemde activiteiten mogen we tevreden zijn met de resultaten. We kunnen het seizoen met vertrouwen tegemoet zien.

Het loopcircuit en haar toekomst

Nu de Bedumer Bosloop niet meer wordt georganiseerd bestaat het loopcircuit uit 5 lopen. Dit betekent dat de reglementen zijn aangepast ten aanzien van deelname voor de eindklassementen en de eindherinnering. Het bestuur van de stichting Ommelander Loopcircuit heeft besloten het aantal lopen wel weer terug te willen brengen naar 6. We zijn ons aan het oriënteren op een aanvulling waarmee we het loopcircuit op diverse vlakken naar de toekomst toe als geheel sterker kunnen maken en waarmee we de continuïteit beter kunnen waarborgen. Zodra er een definitieve invulling bekend is, zullen we dit bekend maken.


Rest mij om, mede namens het voltallige bestuur, onze sponsoren en vrijwilligers, iedereen een heel mooi seizoen toe te wensen en we hopen iedereen dit jaar te ontmoeten bij de lopen van het HUIS & HYPOTHEEK Ommelander Loopcircuit!

We starten dit jaar met de Stemer Omloop op zaterdag 13 mei 2017. Graag tot ziens op 13 mei in Stedum,

Namens het bestuur van de stichting Ommelander Loopcircuit
Gerben Koopman


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com