Gerard Vos (Appingedam) en Marjan Oostinga (Eelde) hebben op overtuigende wijze de Rabo Ekensteinloop te Appingedam op hun naam geschreven. Tevens wonnen zij het overall-klassement van het Ommelander loopcircuit 2016.
 
Onder prima weersomstandigheden vond op zaterdag 22 oktober de 9e Rabo Ekensteinloop plaats. Gastheer was wederom Pels Hotels die voor deze dag het Schathoes ter beschikking stelde. De start en finish waren dit jaar voor het eerst gesitueerd op de oprijlaan naar het Schathoes toe. Dit zorgde mede voor veel gezelligheid en een sfeervol plaatje.

Om 14.00 werden de 206 deelnemers weggeschoten en direct barstte de strijd om de dagzege bij de heren tussen Gerard Vos, Jan Venhuizen en Luc Sillen los. Deze strijd werd in de laatste kilometer van de wedstrijd beslist in het voordeel van Gerard Vos. Bij de dames pakte Marjan Oostinga soeverein de dagzege. Overigens werd er in alle leeftijdscategorieën door de deelnemers met veel inzet een strijd tegen of hun opponenten of tegen de klok gevoerd.

Na de finish wachtte de deelnemers een welverdiende verzorging waarna de prijsuitreikingen voor zowel de dag- als de eindklassementen in het Schathoes volgden. Voorafgaand aan de prijsuitreikingen werd, na acht jaar trouwe dienst, afscheid genomen van circuitfotograaf Wim Zijlema.


Na de prijsuitreikingen was het tijd voor de afsluitende traditie, een foto van alle prijswinnaars. Hiermee werd een succesvol 2016 voor het Ommelander Loopcircuit afgesloten.

- uitslagen Rabo Ekensteinloop zaterdag 22 oktober 2016
- foto's Rabo Ekensteinloop zaterdag 22 oktober 2016
- eindstanden Ommelander loopcircuit 2016


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com