In Uithuizermeeden zal op zaterdag 1 oktober 2016 voor de dertigste keer de Eemsmondloop van start gaan. Het is de 5e loop van het Ommelander Loopcircuit 2016.

Voor de wedstrijdlopers zijn er twee ronden uitgezet van vijf kilometer, de recreanten kunnen kiezen uit één ronde van vijf kilometer of de 4 Mijl van Meij. Het startschot zal worden gelost om 15.00 uur. Het parcours is gelijk aan de vorige editie. De start is aan de Gulden Akker. Inschrijving senioren 13.00 uur tot 14.30 uur.

Ook dit jaar is er een basisscholierenloop. Het startschot voor deze wedstrijd wordt gelost om 14.00 uur door Izabrand Hoek van de Rabobank. De scholierenloop is ingedeeld in drie categorieën. De groepen 3 en 4 lopen 650 meter, de afstand voor de groepen 5 en 6 bedraagt 925 meter en de groepen 7 en 8 dienen 1.200 meter af te leggen. Inschrijving jeugd 13.00 uur tot 13.45 uur.

LET OP: De starttijden voor zowel de scholieren als de wedstrijdlopers zijn dus gewijzigd ten opzichte van vorige edities!!

Zowel de inschrijving voor de wedstrijd/recreatenloop/4 Mijl als de basisscholierenloop is in het Bommelhoes aan de Oudedijksterweg. Hier is ook omkleedmogelijkheid.

De organisatie stelt ook dit jaar naast de gebruikelijke prijzen weer twee extra bekers beschikbaar, één voor de snelste Meijster heer en één voor de snelste Meijster dame in de wedstrijdcategorie over 10 kilometer.

De organisatoren en de vele vrijwilligers willen alle lopers uitnodigen om ook de 30e Eemsmondloop tot een succes te maken.

Tot 1 oktober op Sportdorp Meij.

 

NB:
In verband met de Eemsmondweek te Uithuizermeeden en de vele evenementen die deze dag worden georganiseerd is het raadzaam om tijdig naar Uithuizermeeden af te reizen.

 

Contact:
Klaas Zijlstra, tel 0595-413739, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meindert Sterenberg, tel 0595-413367, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.eemsmondrunners.nl

 


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com