De vijftiende editie van de Hippolytusrun te Middelstum is een groot succes geworden. Na afloop louter tevreden gezichten in de door Gerard Vos (Appingedam) en Marjan Oostinga (Eelde)gewonnen run. De 230 deelnemers en de 70 scholieren maakten er samen met de toeschouwers een mooie happening van.

De basisscholieren gingen om 19.00 uur van start voor hun sponsorloop. Doel was zoveel mogelijk ronden te lopen en op die manier geld in te zamelen voor doelen/projecten die op de verschillende scholen spelen. Om 19.30 uur werden de senioren van start geschoten door oud-burgemeester van Pekela Meindert Schollema, die sinds kort weer inwoner van Middelstum is. De snelste heer over de 5 kilometer lange trimloop was de Harmen Stam uit Ten Boer. Daniëlle Hoogvliet was dit bij de dames. Snelste heer en dame over de tien kilometer waren dus Gerard Vos en Marjan Oostinga.

Bij de Heren-klasse kon Gerben Vermeij uit Leens Vos nog het langste volgen. Halverwege de wedstrijd liep hij nog samen met Vos en Jan Venhuizen (Heren 4+) op kop. Maar toch moest hij de overwinning aan Gerard Vos laten. Maurice Smit (Delfzijl) werd derde op ongeveer twee minuten van de winnaar, die in een tijd van 34:15 over de finish kwam.
Jan Venhuizen uit Smilde was Marcel Stoffers (Appingedam) ruim anderhalve minuut te snel af in de klasse Heren 40+. Remco Oost uit Kantens pakte ook nu weer punten voor het eindklassement door eervol derde te worden.
Klaas Brouwer uit Zuidbroek toonde zich in de klasse Heren 50+ de sterkste deelnemer. Hij werd gevolgd door Siemon Hinrichs (Delfzijl) en Kees Groenendijk uit Haren. De klasse Heren 60+ kende in Fokko Hindriks een prima winnaar. Henk Smit uit Groningen deed ook weer van zich spreken met een goede tweede plaats, gevolgd door Koos Durenkamp (Winsum).

De Dames-klasse werd overheerst door Ilse Boudewijn uit Groningen. Bijna drie minuten bedroeg haar voorsprong na tien kilometer op Gwenda Vasse, eveneens uit Groningen. Femke Veldman (Delfzijl) ging met de bronzen plak naar huis.
Bij de Dames 40+ dus een overwinning voor Marjan Oostinga. Simone Binnema tekende ook weer voor een plek op het podium. De Eenrumse werd deze keer tweede. Desiree Nieborg (Adorp) presteerde met een prima derde plek goed in Middelstum.
Gonny Houtman uit Winsum deed wat vooraf verwacht werd bij de Dames 50+. Vijf en een halve minuut na haar kwam Frouk van Dijken na twee ronden van vijf kilometer terug bij de finish. Ans van der Meer (Garrelsweer) beklom met een derde prijs het erepodium.

Uit de deelnemers werd André Nijdam uit Groningen als winnaar van de verloting van de waardebon van 100 euro van sponsor Lopers Company uit Groningen getrokken.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Meindert Schollema. De organisatie in Middelstum kan terugzien op een zeer geslaagde vijftiende van de Hippolytusrun.

 

- uitslagen Hippolytusrun woensdag 8 juni 2016
- foto's Hippolytusrun woensdag 8 juli 2016

 

 

 

 

 

 


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com