Na vijf lopen in het Ommerlanderloopcircuit gaat op zaterdag 22 oktober de 9e Rabo Ekensteinloop van start. De inschrijving (inschrijfgeld 6 euro) vindt plaats van 12.00 uur tot 13.30 uur in 't Schathoes op de prachtige locatie Ekenstein. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan deelnemers die (inclusief de Ekensteinloop) aan vijf of zes of lopen van het Ommerlander loopcircuit hebben deelgenomen.

Parkeren kan op het parkeerterrein op de locatie Ekenstein (alleen te bereiken via afslag Tjamsweer) en in de linker berm van de Albedaweg/Rijksweg afslag Ekenstein. Verkeersregelaars zullen de deelnemers begeleiden naar de parkeerplaatsen. 

De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit èèn of twee keer de ronde van vijf kilometer. De route is iets gewijzigd. De start  is om 14.00 uur op het pad tussen 't Schathoes en het Damsterdiep. De route die de deelnemers volgen is eerst richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed  Ekenstein opgelopen en gaat de route langs de oprijlaan van de Borg op en neer. Via de vermaarde bult en de vijver gaat het naar de dierenweide. Hier wordt het bospad vervolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. De lopers passeren vervolgens `t Schathoes naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam, terug naar start/finish via het parkeerterrein. Hier start de tweede ronde of wordt een verfrissing en herinnering aangeboden.

De Ekensteinloop is de laatste loop van het Ommerlanderloopcircuit. In alle leeftijdscategoriën zijn de klassementen nog spannend. We hopen dat de weergoden ons op de 22e oktober goed gezind zullen zijn, evenals de afgelopen jaren. Voor alle lopers, of je nu de wedstrijd loopt of recreant bent, deze loop is er één die je gelopen moet hebben. Waar kom je nog zoveel natuur tegen en strijd met jezelf als je de beroemde bult van landgoed Ekenstein neemt in een tempo die je zelf het prettigst vindt? Langs de dierenweide en de vette vriendelijke zwijnen,  door het bos en de paden dwars door een prachtig landschap. Langs de boorden van het Damsterdiep met ondersteuning van onze speaker Jan Kooistra, bijgestaan door de vaste medewerkers van het Ommelander loopcircuit fotograaf Wim Zijlema, Abe Kampen, Peter Slager, Meindert Sterenberg, Jeanet Edelkoort en Gerben Koopman.

De organisatie van het Ommelander loopcircuit nodigt alle lopers/-sters en toeschouwers uit om de 9e Ekensteinloop tot een groot succes te maken.


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com