In Bedum werd afgelopen zaterdag de spits afgebeten van de eerste editie van het Ommelander Loopcircuit. Het Ommelander Loopcircuit is de opvolger van het BuurContact Loopcircuit. Jeberil Ismeil uit Baflo en Henrike Oosterhof uit Den Haag zijn de sympathieke winnaars van deze editie.

Ismeil zijn ‘roots’ liggen in Eritrea. Het hardlopen heeft hij bij Artemis in Winsum (weer) opgepakt. Zijn prestatie worden steeds beter. Hij had nu wel concurrentie van Gerben Vermij uit Leens, die op de streep slechts 13 seconden achterstand had. Met een tijd van 35:54  was Ismeil tevreden.
De winnares bij de dames is een nieuw gezicht in de noordelijke loopwereld. Henrike Oosterhof komt uit Den Haag en komt met enige regelmaat in Uithuizen. Zij besloot om maar eens deel te nemen aan de bosloop. En met succes. Ze liep in een soepele tred  naar de overwinning in een sterke tijd van 41:06.Het parcours was door de vele regenbuien behoorlijk pittig. Het start- en finishgebied was behoorlijk modderig en in het bos lagen ook nog vele plassen. Daardoor had deze editie meer het karakter van een ‘boscross’ en leek het weer wat op de vroegere edities, die in december werden georganiseerd. De lopers kwamen daardoor ook flink ‘bemodderd’ uit het bos terug en snelle tijden zijn dan ook onmogelijk.

Totaal namen er een kleine 140 deelnemers deel aan de bosloop en daarmee viel de belangstelling tegen. Ongetwijfeld komt dit door de concurrentie van andere wedstrijden. Door de weersomstandigheden waren er ook weinig toeschouwers rondom het parcours te vinden. De start van de vijf en tien kilometer werd gedaan door voorzitter Eppe Wolfis van de Loopgroep Bedum. Hij verzorgde ook de prijsuitreiking. Ook Fiepko Coolman was weer aanwezig. Hij heeft als enige aan alle zevenentwintig edities deelgenomen.

Voorafgaande aan de wedstrijd over vijf en tien kilometer werd er door de jeugd, met totaal tweeëntwintig lopers in drie verschillende leeftijdscategorieën gelopen op verschillende afstanden door het Bedumer bos. Ze werden wegschoten door Lieke Sabbel van ‘t Huis voor de Sport, Groningen. Vooraf konden ze zich ook laten schminken. Helaas voor de jeugd begon het hard te regenen tijdens hun race. Na afloop konden ze genieten van een heerlijk ijsje.

Bij de tien kilometer mannen kwamen Gerben Vermij uit Leens in 36:08 en Maurice Smit uit Delfzijl in 36:54 als tweede en derde over de finish. Bij de dames wisten Christien Koning in 44:23 en Gwende Vasse beiden uit Groningen in 46:52 als tweede en derde de finish te bereiken. De vijf kilometer was een gemakkelijke prooi voor Luuk Sillen uit Groningen met een prima tijde van 17:00. De snelste dames op de 5km was Ingrid Krooneman uit Groningen in 25:09.

Loopgroep Bedum wordt bedankt voor de prima organisatie.

- Uitslagen Bedumer Bosloop 16 april 2016
- Foto's Bedumer Bosloop 16 april 2016
- Foto's Bedumer Bosloop 16 april 2016 door Peter van der Hulst 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com