Op zaterdag 18 mei organiseert ijsvereniging “Stedum“ de 18e Steemer Omloop. Het is de eerste van zes lopen van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit. Er worden twee rondes van vijf kilometer gelopen door de wedstrijd- en recreatieve hardlopers. Voor de recreanten is het ook mogelijk om één ronde te lopen.

De route is enigszins gewijzigd zodat een deel van het dorp toegankelijk blijft vanaf de Lopsterweg. De start vindt plaats op het ijsbaanterrein achter Moarstee en gaat via het nieuwe haventerrein, D. Triezenbergstraat, Bedumerweg, Kampweg, stukje voetpad,  Dorpsterlanden, Hilmaarweg,  Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, rechtdoor naar het pad langs de Stedumer Maar, G.A.Reinderspad, stukje bos en een kleine ronde op het Ijsbaanterrein naar start/finish. Deze genoemde straten zullen voor alle verkeerdeelnemers afgezet worden van 16.00 uur tot 18.15 uur. Dit voor de veiligheid van de deelnemers die aan de loop mee doen.

Deelnemers en toeschouwers zullen na aankomst in Stedum door verkeersregelaars worden verzocht naar de parkeerplekken te rijden. Vanaf het parkeerterrein aan de Lellensterweg worden de deelnemers doorverwezen naar de inschrijving bij het haventerrein in clubgebouw “Moarstee“ (bij het haventerrein). Hier is ook gelegenheid voor omkleden. De inschrijving start om 15.00 uur voor recreanten, wedstrijdlopers en de jeugd. Om 16.30 uur sluit de inschrijving. 

Voor de basisschool jeugd zijn er jeugdlopen verdeeld over drie categorieën.  De jeugd start om 16.00 uur op een parcours op en rond het ijsbaanterrein. De wedstrijdlopers en recreanten zullen om 17.00 uur worden weggeschoten door Anjo Hofman. Direct na afloop is er verfrissing en fruit. De kantine van “Moarstee“ is open voor een hapje en een drankje.

De organisatie en vrijwilligers van de Steemeromloop nodigen iedereen uit om de 18e Steemer Omloop tot een groot succes te maken. Tot zaterdag 18 mei. Voor inlichtingen of vragen Peter Slager mob. 06-27613778 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /Anjo Hofman mob. 06-53880330.

 


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com