De zeventiende editie van de Hippolytusrun te Middelstum kende afgelopen woensdag met 182 deelnemers bij de senioren en ruim 50 deelnemers bij de jeugd een goed deelnemersveld. Door de concurrentie met de Bekkemarun te Harkstede op de donderdag en het samenvallen met de dag waarop veel scholieren de uitslag van hun schoolexamens te horen kregen was de deelname iets lager dan in voorgaande jaren. Desondanks werd er volop genoten van het gevarieerde parcours door en rond het dorp Middelstum met start en finish op het ijsbaanterrein. De loop kende met Delfzijlsters Maurice Smit en Sariena Evertsz uitstekende winnaars. Beiden kwamen overtuigend als eersten terug bij de finish. Smit deed dat in een tijd van 33 minuten en 40 seconden. Evertsz was de snelste dame in 43 minuten en 13 seconden.

Naast de overall overwinning bij de heren was de eerste prijs van de Heren klasse ook voor Maurice Smit. Gerben Vermeij uit Leens deed ruim anderhalve minuut langer over de tien kilometer. Freek Welbedacht (Groningen) moest op zijn beurt ruim twee minuten toegeven op de zilveren plek van Vermeij. Remco Oost gaf zijn goede optreden in de eerste loop van het circuit een goed vervolg door ook in Middelstum als eerste de tien kilometer af te leggen in de klasse Heren 40+. Bijna één minuut bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee Marcel Stoffers (Groningen). Een prima derde plaats was er voor Delfzijlster Richard Schudde. Edward Pechler (Groningen) deed in de klasse Heren 50+ van zich spreken met een prima overwinning. Siemon Henrichs uit Delfzijl maakte met een tweede plaats een goede indruk voor de ook vaak op het podium eindigende Pieter-Jan Kooi (Loppersum). Roelof Berends uit Oudeschip was in de klasse Heren 60+ een klasse apart. Bijna twee minuten bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee Jan Hendrik Polhuijs  (Spijk). Brons was er voor Meine Hoitsma uit Kollum.

Bij de Dames dus een overtuigende overwinning voor Sariena Everts. Eén minuut bedroeg haar voorsprong op de nummer twee Annemarije Souer uit Bedum. Deze wist nipt Lydia Doornbos (Appingedam) voor te blijven. Elise Kool (Loppersum) was in de klasse Dames 40+ niet te stuiten. Ze wist in de finale Wanda Evertsz uit Delfzijl van zich af te schudden. Carla Frankruijter (Bedum) tekende voor het brons. Jannie Laning liet in de klasse Dames 50+ de concurrentie ver achter zich. Frouk van Dijken (Loppersum) deed vier minuten langer over de te lopen tien kilometer. Tineke Roorda uit Westeremden volgde op zes minuten van de winnares uit Groningen.

Hoewel geen wedstrijd werd de trimloop van vijf kilometer door Hessel Wijnja (Groningen) en Lieneke Koenderink (Middelstum) als snelsten afgelegd. Beiden ontvingen bij de prijsuitreiking een kleine attentie van de organiserende IJsvereniging IJsbaan Middelstum. De verloting van de waardebon van vijfenzeventig euro, beschikbaar gesteld door sporthuis Mossel te Appingedam, werd gewonnen door Henriëtte Edens uit Appingedam.IJsvereniging IJsbaan Middelstum kijkt terug op een geslaagde zeventiende editie van de Hippolytusrun. Volgende loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit is de Lopster Torenloop op zaterdag 7 juli a.s..

 

-uitslagen Hippolytusrun Middelstum, woensdag 13 juni 2018
-foto's Hippolytusrun Middelstum, woensdag 13 juni 2018, deel 1
-foto's Hippolytusrun Middelstum, woensdag 13 juni 2018, deel 2 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com