Datum: Zaterdag 20 oktober 2018
Inschrijven: 12.00 uur - 13.30 uur in het Schathoes op landgoed Ekenstein, Alberdaweg 70 te Appingedam
Start senioren: 14.00 uur

Na vijf lopen in het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit start op zaterdag 20 oktober om 14.00 uur de 11e Rabo Ekensteinloop. De inschrijving (inschrijfkosten € 6.00) vindt plaats van 12.00 uur tot 13.30 uur in t`Schathoes op de locatie Landgoed Ekenstein. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan deelnemers die (inclusief de Rabo Ekensteinloop) aan vijf of zes of lopen van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit hebben deelgenomen. Parkeren kan op het parkeerterrein bij Ekenstein. Dit parkeerterrein is alleen te bereiken via afslag Tjamsweer.  Verder kan er in de linkerberm van de Albedaweg/Rijksweg afslag Ekenstein worden geparkeerd. Verkeersregelaars zullen de deelnemers begeleiden naar de parkeerplekken.
 
De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit èèn of twee keer deze ronde. De start is om 14.00 uur op het pad tussen 't Schathoes en het Damsterdiep. De route die de deelnemers volgen is eerst richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed  Ekenstein op gelopen en gaat de route  langs de oprijlaan van de Borg  op en neer. Via de vermaarde bult van het landgoed Ekenstein en de vijver gaat het naar de dierenweide. Hier wordt het bospad vervolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. De lopers passeren vervolgens `t Schathoes naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Dan gaat het terug naar de start/finish via het parkeerterrein waar een verfrissing en herinnering worden aangeboden.

De Rabo Ekenstein loop is de laatste loop van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit. Voor alle lopers, wedstrijdloper of recreant, deze loop is er één die je gelopen moet hebben. Waar kom je zoveel natuur tegen en strijd je met jezelf als je de beroemde bult van landgoed Ekenstein neemt in een tempo die je zelf het prettigst vindt. Langs de dierenweide en de vette vriendelijke zwijnen, door het bos en de paden dwars door een prachtig landschap. Langs de boorden van het Damsterdiep. Ondersteund door onze speaker Jan Kooistra. De vaste vrijwilligers van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit (Jannes klaassen, Abe Kampen, Peter Slager, Meindert Sterenberg, Jeanet Edelkoort en Gerben Koopman) zullen proberen er weer een geslaagde middag van te maken met foto's, de tijdregistratie en de prijsuitreiking.

De organisatie van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit nodigt deelnemers en toeschouwers uit om de 11e Rabo Ekensteinloop tot een groot succes te maken.

 


 

 

© 2020 Ommelander Loopcircuit

© 2020 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com