Middelstum maakt zich op voor 17e Hippolytusrun

Afgelopen winter kon de ijsbaan in Middelstum weer eens een paar dagen open. Veel leden en schaatsers uit andere dorpen maakten daarvan maar al te graag gebruik. Het was dan ook een gezellige drukte op en rond de ijsbaan aan de Korenlaan te Middelstum gedurende enkele door de stevige noordoostenwind gure ijsdagen. IJsvereniging IJsbaan Middelstum is echter niet alleen tijdens de schaarse winterperiodes in ons land actief maar laat ook in andere jaargetijden van zich horen. Op woensdag 13 juni 2018 wordt voor de zeventiende keer de Hippolytusrun georganiseerd. De run is na Stedum de tweede loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. De laatste voorbereidende vergadering heeft inmiddels plaatsgevonden.

Jaarlijks mag de populaire Hippolytusrun in Middelstum rekenen op meer dan tweehonderd deelnemers aan de tien en vijf kilometer. De route door en rond het dorp Middelstum wordt door de deelnemers over het algemeen erg gewaardeerd omdat het een afwisselend parcours is. Ook de toeschouwers weten de Hippolytusrun altijd goed te vinden. Op het ijsbaanterrein is het goed toeven tijdens de run en ook aan het parcours is de support goed te noemen. Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers via de Korenlaan, Ploegersweg, Coendersweg, Groensingel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein. De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer gelopen wordt of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd. De ijsvereniging hoopt er samen met de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van te maken in Middelstum.

Inschrijven kan van 18.00 uur tot 19.00 uur in het clubgebouw van de ijsvereniging aan de Korenlaan 1 te Middelstum. Hier zijn tijdens de loop ook de nodige versnaperingen verkrijgbaar. De jeugdloop (sponsorloop) voor leerlingen van het basisonderwijs begint om 19.00 uur. De wedstrijd voor de senioren start om 19.30 uur.

Datum: woensdag 13 juni 2018
Inschrijven: 18.00 - 19.00 uur in het clubgebouw ijsbaan Middelstum, Korenlaan 1 te Middelstum
Start jeugd: 19.00 uur
Start senioren: 19.30 uur


 

 

© 2020 Ommelander Loopcircuit

© 2020 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com