Op zaterdag 12 mei 2018 organiseert IJsvereniging Stedum de 17e Steemer omloop, de eerste van de zes lopen van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit 2018.

Er worden twee rondes van vijf kilometer gelopen door de wedstrijdlopers en de recreanten. Voor de recreanten is het ook mogelijk om één ronde te lopen. De route is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor blijft een deel van het dorp toegankelijk vanaf de Lopsterweg. De start vindt plaats op het ijsbaanterrein achter clubhuis "Moarstee". De route gaat via het nieuwe haventerrein, D. Triezenbergstraat, Bedumerweg, Kampweg, stukje voetpad, Dorpsterlanden, Hilmaarweg, Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, rechtdoor naar het pad langs het Stedumer maar, G.A.Reinderspad, stukje bos en een kleine ronde op het ijsbaanterrein terug naar start/finish. De genoemde wegen zullen voor alle overige verkeerdeelnemers afgezet worden van 16.00 uur tot 18.15 uur. Dit is voor de veiligheid van alle deelnemers die aan de loop mee doen.


Om alles in goede banen te leiden worden deelnemers en toeschouwers die met de auto komen door verkeersregelaars naar het parkeerterrein op het voormalige voetbalveld geleid. Vanaf hier kunnen de deelnemers naar de inschrijving in "Moarstee", clubgebouw van de IJsvereniging Stedum bij het haventerrein, lopen. Hier kan eventueel ook worden omgekleed.

Inschrijving voor de senioren is mogelijk van 15.00 uur tot 16.30 uur. De start en finish zijn op het ijsbaanterrein. Voor de basisschool jeugd zijn er jeugdlopen, verdeeld over 3 categorieën, aanvang 16.00 uur op en rond het ijsbaanterrein. Inschrijving van 15.00 uur tot 15.45 uur.

De wedstrijdlopers en recreanten zullen om 17.00 uur weggeschoten worden door Anjo Hofman. Direct na het passeren van de finish is er fruit, water en bouillon voor de deelnemers. De kantine van “Moarstee“ is open voor een hapje en een drankje.

De organisatie en de vrijwilligers van de Steemer omloop nodigen alle lopers en toeschouwers uit om de 17e Steemer omloop tot een groot succes te maken. Tot zaterdag 12 mei. Voor inlichtingen of vragen kun je contact opnemen met Peter Slager, telefoon 06-27613778 / email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Anjo Hofman, telefoon 06-53880330.


 

 

© 2021 Ommelander Loopcircuit

© 2021 Ommelander Loopcircuit
Joomla Templates by Joomzilla.com